Dr. Constantin Niță

autor Cum să mănânci ca să slăbești

Oferta pentru programul Sistemul de Slăbit a expirat.

Daca iti doresti in continuare sa te inscrii in cursul online sau sa lucrezi indeaproape cu mine ca si coach, programeaza o sedinta scurta la telefon.

Vom discuta despre situatia ta concreta ca sa-ti pot oferi cea mai buna solutie pentru tine.

Dr. Constantin Niță

autor Cum să mănânci ca să slăbești

Sistemul de slăbit

Obiceiuri noi și 90 de zile pentru slăbire permanentă

Sistemul de slabit

Obiceiuri noi și 90 de zile pentru slăbire permanentă

Programul este împărțit în trei module care îți arată tot ce trebuie să faci ca sa pierzi în greutate simplu, fără înfometare, fără suplimente sau alte prafuri și fără exerciții epuizante zi de zi.

Modulul 1
Programează-ți corpul pentru slăbit

În primul modul îți explic care sunt factorii care dereglează adipostatul și automat și greutatea. Vei vedea concret care sunt cauzele care te-au ținut până acum în efectul de yo-yo și vei afla ce poți face diferit începând chiar de astăzi pentru a echilibra centrul de reglare a greutății.

Piedica cea mai mare în calea slăbitului este următoarea: corpul tău este setat pe greutatea pe care o ai. Acesta este motivul pentru care de cele mai multe ori slăbești greu și pui repede înapoi. Iar atunci când reușești să slăbești, corpul revine la greutatea pe care o are setată. Până când nu schimbi acea greutate (cu una mai mică) ai să-ți folosești voința și efortul continuu ca să slăbești. Și, din păcate, mai devreme sau mai tarziu, voința se termină.

Această primă parte din program este plină de informații aplicabile imediat și de efect, ca tu să poți trece la acțiune încă din prima zi de program. Vreau să te ajut să te concentrezi doar pe strategiile și elementele care chiar contează, care chiar fac o diferență atunci când vine vorba de slăbit. Primesc zilnic zeci de întrebări din partea pacientelor mele despre detalii atât de insignifiante încât este evident pentru mine că-și pierd timpul urmând diete sortite eșecului.

Așa că am construit “sistemul priorităților nutriționale”. Astfel, tu vei ști pe ce să te concentrezi ca să-ți atingi obiectivul de scădere în greutate și să poți uita liniștită practicile care nu te duc nicăieri. Vei înceta să-ți mai bați capul cu informații contradictorii de pe internet, să cauți și să testezi tot felul de diete recomandate de prietene și cunoștințe și vei ști pentru totdeauna ce este validat de știință că funcționează.

Cercetătorii de la universitatea Cornell din SUA au estimat că există un număr de aproximativ 200 de decizii zilnice pe care o persoana le ia în legătura cu mâncarea. Pornind de aici, este probabil că într-o zi obișnuită luăm 1000 - 2000 de decizii despre diverse activități obișnuite. Îți amintești cum ai luat ieri cel puțin 1000 de decizii? Sigur că nu. Totul se întâmplă în mare majoritate pe pilot automat.

Mie îmi place să împart obiceiurile în două: “obiceiuri care te apropie” și “obiceiuri care te îndepărtează” de obiectivul tău.

Fiecare dintre noi avem obiceiuri deja formate. Obiceiuri care te pot aduce mai aproape de corpul dorit, pe pilot automat sau, dimpotrivă, tot pe pilot automat, te pot face să stagnezi sau chiar să iei în greutate atunci când nu te aștepți.

Acest modul este este creat cu scopul de a te ajuta să creezi și să-ți instalezi obiceiuri specifice care te vor ajuta să iei decizii sănătoase. Vei putea face alegeri bune pe pilot automat care îți vor servi întreaga viață astfel încât să nu fii nevoită să mai urmezi diete.

Tot aici îți spun și ce tactici poți împrumuta de la atleții de performanță ca să slăbești cu succes și ca să obții corpul mult visat. La finalul modului vei primi cel mai important ghid și anume “harta exactă către corpul dorit”.

Am adăugat o secțiune de întrebări frecvente și răspunsuri. Știu că vrei să urmezi pas cu pas un sistem validat care să te ajute să slăbești și că e normal să apară întrebări pe parcurs.

În întâmpinarea lor, am adaugat câteva video-uri în care:

  • Îți detaliez cât de des să mănânci și la ce ore ca să nu ai îndoieli dacă faci bine sau nu și să poți să îți pregătești mesele din timp, cu plăcere.
  • Îți ofer strategii pentru consumul de fructe, ce faci cu desertul și cum să combini alimentele astfel încât să nu te abați de la drum.
  • Îți clarific întrebări legate de exerciții fizice și chiar și unele practici diferite ca tu să poți alege ce e potrivit pentru tine.

Scopul meu este să înlătur orice dubii ai putea avea legate de “care este cea mai bună dietă” pentru tine, pentru totdeauna. Îmi doresc să te ajut să lucrezi în echilibru cu propriul corp și să nu mai ai nevoie de vreo dietă minune vreodată.

Modulul 2
Rezolvăm toate provocările care te 
împiedică să slăbești: somn, ritm circadian și mișcare.

În ultima vreme, e o bravură să stăm trezi mult și să rezistăm cu puțin somn. Din păcate, asta are un efect negativ asupra greutății. Din acest motiv acest modul conține strategii de echilibrare a somnului și a ritmului circadian.

După modulul acesta vei putea în sfârșit să ai un somn odhnitor, nu vei mai simți nevoia de dulciuri, cofeină, nu vei fi agitat, îți vei echilibra hormonii de metabolism și vei face alegeri alimentare sănătoase cu mai puțin efort.

Observ că sunt populare scurtăturile sau "hack-urile" de slăbire. Așadar și eu îți pot spune că somnul este un mega hack de slăbit și odată ce îl ai în tabăra ta, îți va fi mult mai ușor să pierzi în greutate, fără să-ți folosești voința. Ca rezultat, te vei asigura că o mare parte din alimentele pe care le consumi le vei "arde", mai degrabă decât le vei depune.

Tot în acest modul îți voi arăta cum să nu mai pierzi ore în șir făcând exerciții cardio epuizante și plictisitoare.

Primești strategii prin care iți vei crește mult consumul caloric al corpului și îți arăt exact cum să arzi mai multe calorii decât o poți face la sală. Mai multe și într-un mod plăcut, fără să transpiri și fără să simți neapărat că faci sport. Nu va mai fi niciodată nevoie să îți rupi 2 ore/zi de 3 ori pe săptămână ca să mergi la sală.

Modulul 3
Managementul Stresului și a Emoțiilor

Motivul pentru care mănânci mai mult decât este nevoie determină destinul scăderii în greutate. În acest modul te ajut să schimbi modul în care privești acest aspect și percepția față de mâncare.

După fundația solidă pe care ai construit-o în primele 2 module, ultima piedică pe care îmi propun să o înlătur din calea ta este factorul emoțional.

Te voi ajuta să depășești mâncatul la stres și mâncatul emotional astfel încât să nu îți mai "bușești dieta" și greutatea de fiecare dată când viața te provoacă. Te voi ajuta să ai cea mai bună atitudine mentală ca să faci schimbări de durată, odată pentru totdeauna și să nu mai existe pericolul efectului de yo-yo. Îți arăt ce să faci dacă atingi un platou și cum să slăbești în continuare prin strategii avansate folosite de atleți profesioniști.